امروز : یکشنبه ۰۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۵۵

بانك خون بند ناف نوزاد

بانك خصوصي خون بند ناف رويان * خون بند ناف چیست؟ در دوران جنيني، جفت مسئول تبادل مواد غذايي بين جنين و خون مادر است. ساختمان آن به گونه اي است كه مانند يك حوضچه خوني عمل مي كند تا بيشترين تبادل مواد غذايي و اكسيژن در آن صورت گيرد. منشا سلول هاي
بانك خون بند ناف نوزاد
دوشنبه | ۱۳۹۱/۱۱/۰۹ - ۱۲:۲۱ |
مطالب معاونت پژوهشی

بانك خصوصي خون بند ناف رويان

* خون بند ناف چیست؟

در دوران جنيني، جفت مسئول تبادل مواد غذايي بين جنين و خون مادر است. ساختمان آن به گونه‌اي است كه مانند يك حوضچه خوني عمل مي‌كند تا بيشترين تبادل مواد غذايي و اكسيژن در آن صورت گيرد. منشا سلول‌هاي خوني موجود در آن جنين بوده و بنابراين از نظر سلولي، نابالغ‌تر از سلول‌هاي خوني موجود در يك فرد بزرگسال است و بنابراين به همان نسبت سلول‌هاي بنيادي آن توانايي بيشتري در تمايز به ساير سلول‌هاي از جمله سلول‌هاي خوني دارند.

سلول‌هاي خوني حامل اكسيژن و مواد غذايي از جفت به وسيله بند ناف وارد بدن جنين مي‌شوند و از طريق قلب جنين به كل بدن فرستاده مي‌شوند. به هنگام تولد و بعد از جدا شدن بند ناف، جفت نيز از ديواره رحم جدا شده و خارج مي‌شود. حجم بند ناف و جنين به گونه‌اي است كه به طور متوسط 70 تا 200ميلي‌ليتر خون غني از سلول‌هاي بنيادي خون‌ساز در آن ذخيره شده است و به همراه دفع جفت اين خون نيز دور انداخته مي‌شود.

از آن جايي كه تنها بعد از چند دقيقه خون موجود در بند ناف و جفت لخته مي‌شود بنابراين براي دسترسي به اين منبع مهم تنها ۵ تا ۱۰ دقيقه فرصت داريم در غير اين صورت سلول‌هاي بنيادي موجود در آن بدون استفاده بايد دور انداخته شود. اين خون بعد از جدا شدن كامل بند ناف از نوزاد قابل جمع‌آوري است و لذا نمونه‌گيري از آن هيچ صدمه‌اي به نوزاد و يا مادر وارد نمي‌كند.

* مزایای خون بند ناف چیست؟

خون بندناف نسبت به خون مغز استخوان واجد مزایای چندی است که آن را کاندید مناسبی برای پیوند به بیماران نموده است.ازآن جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

1.کاهش میزان واکنش های رد پیوند علیه میزبان(GVHD)

2.کاهش رد ایمونولوژیک پیوند به دلیل حضور سلولهای اولیه  نابالغ سیستم ایمنی در خون بند ناف

3.امکان انجام پیوند موفق با تشابه کمتر HLA بین دهنده وگیرنده

4. آسانی وسادگی جمع آوری خون بند ناف که فاقد خطر برای جنین ومادر می باشد

5. در دسترس بودن این منبع

6.کاهش امکان انتقال عفونت های ویروسی به علت این که جفت مانند سدی از نفوذ ویروس به جنین ممانعت می کند.

7.حضور سلولهای بنیادی وپیش سازی با توان بالای تکثیر

* چه بیماریهایی باخون بند ناف قابل درمان است؟ بیماریهايي که با خون بند ناف درمان شده اند

* فهرستی از بيماريهايي که با استفاده از سلولهای بنيادی خون بندناف قابل درمان هستند به شرح ذيل می باشد:

- اختلالات سلولهای بنيادی:

کم خونی آپلاستيک، کم خوني فانکوني، هموگلوبينوری حمله ای شبانه (PNH)

- لوسمی حاد:

AML، ALL، لوسمی تمايز نيافته حاد لوسمی مزمن CML

- بيماريهای نقص در توليد لنفوسيتها:

لنفوم غير هوچکين، لنفوم هوچکين

- ناهنجاريهای ارثی گلبولهای قرمز:

بتا، تالاسمی ماژور، کم خونی سلولی داسی شکل

اختلالات سيستم ايمنی مادرزادی:

سندروم کاستمن، نقص چسبندگی لکوسيتی، سندروم دی جرج

نقص ارثی پلاکتی:

ترومبوسيتوپنی مادرزادی اختلالات

پلاسماسل:

مولتی پل ميلوما، لوسمی پلاسماسل

بيماريهای ارثی:

سندروم لش نيهان، هيپوپلازی غضروف

ساير بيماريها:  بيماری الزايمر، ديابت، پارکينسون، صدمات نخاعی، سکته های قلبی و مغزی، بيماريهای کبدی، ديستروفی عضلانی

* توجه: در حال حاضر در کشورمان فقط بیماریهایی که منشاء خونی دارند از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی ها با استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند.

چشم انداز استفاده از سلولهای بنيادی

امروزه ثابت شده است که سلولهای بنيادی قادر به درمان محدوده وسيعی از بيماريهای مزمن و حاد می باشند و تحقيقات زيادی در زمينه استفاده از سلولهای بنيادی در درمان بيماريهايي چون پارکينسونز، بيماريهای قلبی، کبدی، ديابت، ديستروفی عضلانی، آسيبهای نخاعی و سکته در حال انجام می باشد.

آلزايمر:

1 از 10 نفر افراد بالای 65 سال و 5 نفر از 10 نفر افراد بالای 85 سال از اين بيماری رنج می برند.

جراحات نخاعی:

آسيبهای نخاعی سالانه بالغ بر 750000 نفر در ايالات متحده را در بر می گيرد.

بازسازی استخوان:

اميدی برای درمان مبتلايان به اوستئوپروزيز پارکينسونز:  MS   بيماری اتواييمون و پيشرونده مربوط به سيستم عصبی مرکزی است که سالانه تعداد بسياری را دچار می سازد.

بانک خون بند ناف نوزاد-دفتر نمايندگي اردبيل

- نحوه عضويت و مراحل تشكيل پرونده

- آزمايش هاي لازم

- موارد منع قرارداد