امروز : پنج شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۴۵

شعبه پژوهشكده گیاهان داروئی جهاددانشگاهي در گرمي ايجاد مي شود

به دعوت فرمانداری و به منظور بررسی راهکارهای توسعه فعالیت های تحقیقاتی جهاددانشگاهی در شهرستان مغان (گرمی)، نشست مدیران واحدهای تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان با فرماندار گرمی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهي، فرماندار گرمی در
شعبه پژوهشكده گیاهان داروئی جهاددانشگاهي در گرمي ايجاد مي شود
چهارشنبه | ۱۳۹۳/۰۴/۱۱ - ۱۳:۲۲ |
اخبار پژوهشي

به دعوت فرمانداری و به منظور بررسی راهکارهای توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی جهاددانشگاهی در شهرستان مغان (گرمی)، نشست مدیران واحدهای تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان با فرماندار گرمی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهي، فرماندار گرمی در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی و شرایط اقلیمی خاص اين شهرستان، گرمي را جزء مستعدترین مناطق استان در رویش گیاهان دارويی عنوان کرد و گفت: وجود گونه‌های متعدد گیاهان داروئی در شهرستان، لزوم ایجاد مرکز مطالعه و تحقیقات کارشناسي گیاهان داروئی را می‌طلبد.

محمود علائی رويش اين گياهان را ناشي از اقليم، ارتفاع، خاك و آب مناسب منطقه اعلام و تصريح كرد: اين شهرستان از شرايط ويژه‌اي در زمينه گياهان دارويي برخوردار است و شناسايي و فناوري آن مي‌تواند نقش عمده‌اي در رشد و شكوفايي منطقه داشته باشد.

در اين جلسه مدیر اجرائی معاونت پژوهشي جهاددانشگاهی استان اردبیل و شهرستان گرمی را يكي از زیستگاه‌هاي مهم گونه‌های گیاهی دنیا و برخي گونه‌هاي کمیاب‌ دانست و گفت: تنها گیاه ثبت شده ملی که در حال انقراض است گیاه سوسن چلچراغ نام دارد که در گردنه حیران یافت می‌شود.

سيده صغري جوادي از آغاز به كار مرکز رشد و فنآوری فرآورده‌هاي گیاهان داروئی جهاددانشگاهي اردبيل خبر داد و افزود: در اين مركز سعي تلاش مي شود با حمايت از ايده‌هاي خلاقانه شرکت‌ها و هسته‌هاي علمي زمينه شناسايي و معرفي گياهان دارويي استان و تجاري سازي آنها فراهم گردد.

وي با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان متولی ساماندهي تحقیقات فندق در استان است تصريح كرد: سند راهبردی طرح جامع مطالعاتي فندق استان اردبيل به همت اين نهاد انقلابي و همكاري دستگاه‌هاي اجرايي از جمله استانداري، سازمان جهاد كشاورزي، اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري، اداره كل حفاظت محيط زيست استان، دانشگاه محقق اردبيلي و ... تهيه شده است.

مدیر اجرائی معاونت پژوهشي جهاددانشگاهی استان اردبیل از آمادگي اين نهاد براي ایجاد شعبه پژوهشكده گیاهان داروئی در شهرستان گرمي خبر داد و گفت: با توجه به استقبال خوب مسئولان اجرايي گرمی و وجود گونه‌هاي متنوع گیاهی، در صورت فراهم شدن زمينه، در آينده نزديك اين پژوهشكده كار خود را در اين شهرستان آغاز خواهد كرد.

جوادي خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهی آمادگي دارد در راستاي شناسايی و کشت گونه‌های مختلف گیاهان دارويی و راهكار صحيح برداشت از عرصه‌هاي منابع طبيعي، دوره‌هاي آموزشي و تخصصي كوتاه مدت برای علاقه‌مندان برگزار نمايد.

در اين جلسه مدير مزرعه گياهان دارويي جهاددانشگاهي استان اردبيل، گیاهان داروئی را یکی از ظرفیت‌های مهم توسعه استان و شهرستان گرمي برشمرد و گفت: وجود گیاهان دارويی با گونه‌های مهم و بومی، امکان توسعه و تجارت جهانی آن را فراهم می‌سازد.

مهران اوچي اردبيلي، زراعت گیاهان دارويی را منشا تحول اقتصادی در حوزه کشاورزی دانست و افزود: عملکرد متوسط کشت به‌لیمو با برداشت یک تن در هکتار معادل 35 میلیون تومان است و یا کشت گل گاوزبان بیش از 80 میلیون تومان در هر هکتار درآمد مالی دارد و نیاز آبی این گیاهان نسبت به غلات پائین و حدود یک به ده است در حالی‌که متوسط درآمد کشاورزان  منطقه  از هر هکتار کشت دیم در این منطقه حدود3 میلیون تومان برآورد می‌شود.

وي با بيان اينكه وجود کوه‌های متعدد و تپه‌های ماهوری در شهرستان گرمی، بستر و شرایط کشت بذر گیاهان داروئی را فراهم آورده است افزود: اختلاف دمای شبانه روزی نیز یکی دیگر از شاخصه‌هاي ویژه اين شهرستان برای این توليد اين بذر هاست.

لازم به ذكر است گروه تحقیقات و پژوهش جهاددانشگاهی از زیستگاه‌های گیاهان داروئی در کوه‌های شهرستان گرمی بازدید کردند.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان