امروز : چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۷

قول مساعد حقيقت پور براي اجراي طرح تحقيقاتي فندق

حقيقت پور:  استان اردبيل بايد مرجع تحقيقات فندق باشد   دومين جلسه هم‌انديشي طرح تحقيقاتي فندق  با حضور دكتر حقيقت پور نماينده مردم اردبيل نير نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان دستگاه‌هاي ذيربط، روز دوشنبه بيست و سوم ديماه جاري در
قول مساعد حقيقت پور براي اجراي طرح تحقيقاتي فندق
دوشنبه | ۱۳۹۲/۱۰/۲۳ - ۱۵:۵۶ |
اخبار پژوهشي

حقيقت پور:  استان اردبيل بايد مرجع تحقيقات فندق باشد

دومين جلسه هم‌انديشي طرح تحقيقاتي فندق  با حضور دكتر حقيقت پور نماينده مردم اردبيل نير نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان دستگاه‌هاي ذيربط، روز دوشنبه بيست و سوم ديماه جاري در سالن جلسات جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل در اين جلسه منصورحقيقت‌پور، نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينكه امروز علم مرز نمي‌شناسد و مي‌تواند هويت سياسي و منزلت يك كشور را بالا ببرد گفت: استان اردبيل بايد مرجع تحقيقات فندق باشد. دليل اين كار وجود انجام پتانسيل اين كار را  در استان و وجود جنگل فندق‌لو در اردبيل است.

وي افزود: استان اردبيل بايد در فندق، عسل، سيب‌زميني و گياهان دارويي خيز ملي بردارد تصريح كرد: بعد از درخشش كشوري طرح‌هاي مطالعاتي و تحقيقاتي استان اربيل، بايستي براي درخشش جهاني آنها برنامه‌ريزي نماييم.

نماينده اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي بر توانمندي‌هاي بخش كشاورزي در كاهش بيكاري استان اشاره و تصريح كرد: در استان اردبيل مي‌توان 200 هكتار به باغات فندق اضافه كرد و كمربند فندق از جنگل فندق‌لو تا سرعين ادامه داد.

حقيقت‌پور سازگاري با اقليم استان، گل‌دهي در ارديبهشت ماه، هزينه كمتر براي انبارداري، كم بودن خسارات محصول و بازار خوب ملي و بين‌المللي را از مزاياي گياه فندق عنوان كرد و از اخذ موافقت‌نامه پايگاه پرتودهي كشاورزي استان با استفاده دومنظوره خبرداد و افزود: ما مي‌توانيم راديو درمان‌هاي شمالغرب كشور را در اردبيل توليد كنيم.

وي گفت: مي‌خواهيم طرح فندق يك طرح دانش محور و فني باشد و درصدد هستيم استان اردبيل بعنوان مركز مطالعات فندق كشور انتخاب شود. با شكل‌گيري تحقيقات فندق در استان اردبيل، بايد تمام پايان‌نامه‌هاي دانشجويي و طرح‌هاي تحقيقاتي مرتبط با فندق بايد با اين مطالعات گره بخورد. براي اين كار بايد تمام پتانسيل‌هاي كشوري را جمع كنيم.

حقيقت‌پور افزود: در راستاي اجراي موفق طرح، بايد فصلنامه اي در زمينه فندق منتشر شود و به كل كشور ارائه گردد و با اهداي نهال رايگان و حمايت از كشاورزان در قالب اعطاي تسهيلات بانكي، زمينه توسعه باغات فندق استان اردبيل را فراهم گردد.

وي خاطرنشان كرد: طرح تحقيقاتي فندق بايد سيستماتيك انجام شود. اين كار بصورت مشاركتي به سرانجام خواهد رسيد البته بايد يك نهاد علمي و پژوهشي به عنوان هماهنگ‌كننده وجود داشته باشد.

نماينده اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنان خود گفت: براي كمك به توسعه علمي فندق در استان اردبيل، در سطح ملي و استاني، تمام تلاش خود را به كار خواهم بست و براي تامين امكانات و بودجه مورد نياز انجام اين طرح تلاش خواهم كرد.

در ابتداي اين جلسه، دكتر رامز نصيري صالح، سرپرست جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل با بيان اينكه طرح تحقيقاتي فندق استان با مشاركت و همكاري تمام متوليان امر انجام مي‌گيرد گفت: اين طرح مي‌تواند تمرين يك كار تيمي و گروهي باشد.

وي با ارائه گزارشي از اولين جلسه هم انديشي طرح تحقيقاتي فندق خاطرنشان كرد: در اين جلسه پيشنهاد شد طرح مطالعات فندق به عنوان طرح ملي انجام گيد و بودجه مصوب دولتي اخذ نمايد. همچنين براي شروع طرح، سايت احياء، بهره برداري، مطالعه و توسعه كشت فندق در استان راه‌اندازي شود.

نصيري افزود: با توجه به آمادگي دستگاه‌هاي اجرايي استان براي مشاركت در اجراي طرح فندق، جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل هم تمام تلاش خود را براي به ثمر رساندن اين طرح به‌كار خواهد گرفت.

نصيري گفت: با توجه به پتانسيل توليد عسل در استان اردبيل بايد كلينيك عسل درماني در اردبيل راه‌اندازي شود چرا كه 20 درصد عسل كشور در اردبيل توليد مي شود.

در اين جلسه دكتر رزمجو معاون پژوهشي دانشگاه محقق اردبيلي گفت: اين دانشگاه با داشتن امكانات و تجهيزات و بهره‌مندي از نيروي متخصص در زمينه كشاورزي آمادگي دارد در راستاي اجراي اين طرح، همكاري‌هاي لازم را با جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل داشته باشد.

وي از تهيه 5 پروپوزال طرح تحقيقاتي مرتبط با فندق در دانشگاه محقق اردبيلي خبر داد.

مهندس شهامت هدايت مدير جنگل‌كاري و جنگل‌داري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اردبيل نيز در اين جلسه گفت: با وجود 52 هزار هكتار عرصه جنگلي مطالعه شده مستعد براي كشت فندق در استان، مي توان مساحت باغات استان را افزايش داد. كه در اين راستا، سالانه بيست هزار اصله نهال تهيه و در بين مردم توزيع مي شود.

در پايان اين جلسه مقرر شد:

1- جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل به عنوان متولي امر ساماندهي تحقيقات فندق استان اردبيل، جمع بندي گزارش جلسات برگزار شده و پيشنهادات مطرح شده در جلسه را طي نامه اي به استاندار محترم اردبيل ارسال نمايد

2- استانداري اردبيل بر اجراي طرح تحقيقاتي فندق نظارت داشته باشد.

3-  براي بهبود روند اجرا، براي طرح تحقيقاتي فندق، مدير پروژه انتخاب شود.

4- در سال آينده سمينار علمي فندق در استان اردبيل برگزار شود.

5- با مساعدت دكتر حقيقت‌پور جلسه‌اي با موضوع طرح تحقيقاتي فندق با كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي برگزار شود.

6- طرح تحقيقاتي فندق با تشكيل سايت احياء، بهره برداري، مطالعه و توسعه كشت فندق انجام گيرد.

7- روز سه‌شنبه هفته آينده، جلسه‌اي براي بيان نقطه نظرات در مورد تشكيل كميته‌هاي فني و تخصصي اجراي طرح تحقيقاتي فندق در جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل تشكيل شود.