امروز : پنج شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۴

برگزاري كارگاه آموزشی سبك زندگی از ديدگاه مقام معظم رهبری

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل، استاد دانشگاه‌هاي اردبيل در اين كارگاه گفت: خردورزی، اخلاق و احترام به حقوق همديگر مايه اصلی فرهنگ و اركان زندگی اسلامی است و پايبندي به آن زمينه كاهش آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه را فراهم مي‌كن
برگزاري كارگاه آموزشی سبك زندگی از ديدگاه مقام معظم رهبری
شنبه | ۱۳۹۱/۱۱/۲۱ - ۱۳:۵۸ |
اخبار فرهنگي

كارگاه آموزشی سبك زندگی از ديدگاه مقام معظم رهبری(دامت بركاته) به همت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهی واحد استان اردبيل و به مناسبت ايام فرخنده دهه فجر برگزار شد در محل سالن اجتماعات اين واحد برگزار شد.

حجت الاسلام دكتر احمد شجاعی، اظهار كرد: خردورزی، اخلاق و احترام به حقوق همديگر از اركان اساسی سبك زندگی اسلامی و مايه اصلی فرهنگ صحيح است كه با پايبندی و عمل به آنها از آسيب‌های متعدد اجتماعی و فرهنگی دور خواهيم بود.

وی افزود: تجمل‌گرايی، فساد در جامعه و مصرف‌گرايی از جمله آسيب‌هايی است كه جامعه ما با آن درگير است و طبق فرمايش رهبری، برگزاری كلاس‌های آموزشی رايگان برای جوانان و خانواده‌ها كه از تأكيدات ايشان است می‌تواند در اين راستا مؤثر و راهگشا باشد.

شجاعی گفت: اشكال كار در جامعه ما اينست كه افراد جامعه ما با همه چيز سر و كار دارند و هر حرفی را دانسته يا ندانسته می‌گويند بدون آنكه در آن مهارت يا تخصص داشته باشند و ديدن منافع خود در اين ميان از مواردی است كه در بين افراد شايع است.

وي خداباوری، خدامحوری به مفهوم به فكر منافع شخصی نبودن و خدا را در همه امور در نظر داشتن، تكليف مداری، احترام متقابل، توجه به خويشاوندان(صله ارحام)، رعايت حدود و مقررات الهی، رعايت كفو و مانند در بحث ازدواج، حاكميت معنويت، رعايت حقوق افراد در خانواده و جامعه، رعايت حلال و حرام، توجه به تربيت اسلامی فرزندان و آراستن خود به فضائل اخلاقی را از شاخصه‌ها و شيوه‌های سبك زندگی اسلامی برشمرد.

اين استاد دانشگاه در مقابل، تجمل‌گرايی، دوری و فاصله گرفتن از معنويت، چشم و هم چشمی‌ها، مصرف‌گرايی، ثروت‌اندوزی از طرق غيرمشروع، عدم اعتماد متقابل در بين افراد جامعه، تقليد كوركورانه از فرهنگ غربی، قانون‌گريزی و دور زدن قانون، تقلب و متقلب بودن در امورات و زندگی، عدم وجدان كاری، كمبود احساس مسئوليت در مقابل همنوعان، كم‌كاری، تملق و چاپلوسی، سوء‌ظن، حسادت و رشك بردن به ديگران، شكستن حرمت‌ها و يأس و نا اميدی را از آسيب‌های سبك زندگی اسلامی عنوان كرد.

امام جمعه سابق خلخال در خصوص شاخصه‌های سبك زندگی اسلامی خاطرنشان كرد: خداباوری به معنای حضور دائمی خدا در زندگی است و خدامحوری به معنای به فكر منفعت شخصی خود نبودن و خدا را در نظر گرفتن است. همچنين در بحث تكليف‌مداری، متناسب بودن بحث كيفيت با كميت است مثلا در بحث دانشگاهی با توجه به پذيرش دانشجويان اين سئوال به وجود می‌آيد كه آيا كيفيت آموزشی هم مانند كميت آن عقلانی و منطقی است با خير؟ و عقل سليم در اين زمينه می‌گويد كه پذيرش ظرفيت‌ها بهتر است  بر اساس نيازها باشد.

وی در خصوص جامعيت معنويت در جامعه و خانواده‌ها يادآور شد: متأسفانه در خانواده‌ها معنويت حاكم نيست و يا كم‌رنگ است و به جای آن مادی‌گرايی رواج يافته است و اين به معنای كم توجهی و يا غافل بودن از مسائل روحی و مشكلات درونی است.

شجاعی همچنين در خصوص بحث آپارتمان نشينی گفت: متأسفانه الزامات آپارتمان‌نشينی در جامعه ما آنگونه كه بايد جا نيفتاده است و البته فرهنگ آن در مناطق مختلف كشور با هم فرق دارد و احتمال دارد حقوق افراد و حريم‌ها رعايت نشود.

وی در بخش ديگر سخنان خود علت بسياری از پرخاشگری‌ها را ناشی از گسترش دروغ در جامعه عنوان كرد و گفت: آيا تابحال انديشيده‌ايد كه چرا دروغ در جامعه ما رواج دارد؟ اين به باور افراد برمی‌گردد و در واقع باور افراد در زندگی به آن معنا می‌دهد.

شجاعی بخش حقيقی و اساسی پيشرفت همه جانبه را شكل دهنده تمدن اسلامی عنوان كرد و افزود: اگر پيشرفت همه جانبه را به معنای تمدن‌سازی نوين اسلامی تعريف كنيم دارای دو بخش ابزاری و حقيقی يا اساسی خواهد بود كه بخش حقيقی و اساسی آن شكل دهنده تمدن اسلامی است .

در اين كارگاه آموزشي كه در آن كاركنان برخي نهادها و دستگاه‌هاي اجرايي استان اردبيل نيز حضور داشتند، برخي از شركت‌كنندگان نيز به بيان نقطه نظرات و طرح سوالاتي پرداختند.

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان